Magnus Carlsen , Kampion apsolut ne Blitz dhe Rapid

Përfundoj Kampionati botëror në formatin Rapid dhe Blitz i cili u mbajt nga data:
26-30.12.2022 në Almaty-Kazakhstan.

Kampion apsolut u shpall Magnus Carlsen i cili fitoj në të 2-formatet ( blitz dhe rapid)
dhe për të treten herë me rradhë i unifikoj te 3-titujt ( standard,rapid dhe blitz).

Tek femërat kampione u shpall shahistja vendëse Bibisara Assaubayeva nga Kazakhstani e cila
e mbrojti titullin e kampiones në blitz nga viti paraprak ndërsa kampione në formatin rapid
doli Tan Zhongyi nga Kina.

Shahistët tanë të cilët ishin pjesëmarës në garën më të rëndësishme botërore të fund-vitit
koren sukses modest:

 • Nderim Saraçi doli në vendin 134-Blitz dhe 150-Rapid dhe
 • Endrit Uruçi doli në vendin 169-Blitz dhe 170-Rapid;

Kampionati boteror ne blitz dhe rapid

Në Kampionatin Botëror në Blitz dhe Rapid do të marin pjesë edhe dy shahistët
tanë Nderim Saraçi dhe Endrit Uruçi të cilët janë në mesin e 180-lojtarëve
pjesëmarës të kampionatit Botëror, i cili do të zhvillohet në qytetin e
Almaty-it të Kazakhstan-it.

Më të mirët nga më të mirët

Kushtet të cilat përcaktojnë që lojtarët duhet ta kenë të pakten elo 2550
në seksionin Open( te meshkujve ) ose elo 2250 në atë të femrave ose të jenë
kampionë kombëtarë në fuqi në mënyrë që të kenë të drejtë të luajnë në
Almaty atëhere nuk është çudi që lista e lojtarëve është bërë nga më të mirët
e më të mirëve që ka për të ofruar bota e shahut.

Lista e pjesëmarësve në formatin blitz:
https://worldrapidandblitz2022.fide.com/open-players-blitz/

Lista e pjesëmarësve në formatin rapid:
https://worldrapidandblitz2022.fide.com/open-players-rapid/

Kampionati Evropian ne blitz dhe rapid

Pas tri dite të plota garash në Kampionatin Evropian në formatin blitz dhe rapid, ka përfunduar
kjo garë madhështore në Katowice të Polonisë ku pjesëmarës ishin 910 shahistë dhe shahiste nga
37 shtete Evrpoiane e në mesin e tyre edhe shahistët nga Kosova dhe diaspora jonë.

Garat u zhvilluan në një nga arenat më të mëdha sportive në Poloni”Arena SPODEK”, dhe dita e parë
ishte e përcaktuar për Kampionatin Evropian në blitz, ku fitues doli David Navara(Chech) tek meshkujt
dhe Aleksandra Kosteniuk(FIDE) tek femrat ndërsa plasmani i garuesve tanë ishte:

-Nderim Saraçi(87); Murtez Hondozi(90);Endrit Uruçi(115); Muhamet Asllani(142);Korab Saraçi(239);
Osman Lushtaku(365);Përparim Bajraktari(435)dhe Imer Prokshi(536);

Në dy ditët e radhës u zhvillua gara në formatin RAPID ku fitues doli Jaime Santos Latasa(Spain)
tek meshkujt dhe Aleksandra Maltsevskaya(Poland) tek femrat, ndërsa plasmani i shahistëve tanë ishte:
-Nderim Saraçi(38);Endrit Uruçi(56);Muhamet Asllani(63);Murtez Hondozi(121);Korab Saraçi(154) dhe
Përparim Bajraktari(515);

Pjesëmarja dhe rezultati i shahistëve tanë mund të konsiderohet i suksesshëm konsideruar në numrin e
shahistëve pjesëmarës si dhe në cilësinë e tyre.

KSH”Prizreni” fitues i Kupës ekipore të Kosovës

Përfundojnë garat e Kupës ekipore të Kosovës në shah dhe fitues del KSH”Prizreni”.
Pjesa finale e garës u mbajt me datën 10-11.12.2022, në Pallatin e Rinisë dhe Sportit në Prishtinë
me ç’rast u zhvilluan ndeshje mjaft interesant në mes të ekipeve të Super Ligës:Dardania,Drejtësia,Prizreni dhe Ferizaji.

Në gjysëm-finale u takuan kampioni i Super Ligës KSH”Dardania” dhe KSH”Prizreni”, ku doli fitues ekipi
nga Prizreni me rezultat 3:1 ,ndërsa në meqin tjetër gjysëm-final u takua nën-kampioni KSH”Drejtësia”
dhe KSH”Ferizaji” dhe fitues doli klubi nga Prishtina KSH”Drejtësia” me rezultat identik 1:3.

Meqet finale u zhvilluan të dielen me datën 11.12.2022, dhe ishte luftë e vërtet në tabelen e shahut në mes ekipeve pjesëmarëse ku në fund pas 5-orëve lojë fitues doli KSH”Prizreni” i cili e mundi KSH”Drejtësia” me rezultat 2.5-1.5, ndërsa në meqin tjetër për vendin e trete ishte luftë edhe më e ashpër ku pas lojëve të regullta rezultati ishte i barabartë 2.0-2.0 dhe fituesi u përcaktua në lojën e shahut të shpejtë ( formati blitz) ku fitues doli KSH”Dardania” me rezultat 5.0-3.0.

Radhitja përfundimtare:

 1. KSH”PRIZRENI”
 2. KSH”DREJTËSIA”
 3. KSH”DARDANIA”
 4. KSH”FERIZAJI”

Në përbërjen e ekipit fitues ishin këta shahistë:

 1. Besim Kryeziu
 2. Eldit Saiti
 3. Naim Sahitaj
 4. Valmor Bardhi

Vlenë të përmendet fakti se KSH”Prizreni” e fitoj Kupën e Kosovës pas plotë 20-viteve që tregon
një rikthim të saj në eliten e shahut Kosovarë.

Kapionati Evropian për grupmosha të reja-Antalya-Turkiye

Fillon kapionati Evropian për të rinj në Antalia të Turqisë ku në mesin e 1000 shahistëve
nga 46 Shtete Evropiane , pjesëmarrës janë edhe të rinjet tanë.

Delegacioni i Kosovës përbëhet nga:

Selektori: SABAHUDIN KOLLARI

Shahitët: SOFIAN RULI (U14)
VALENTIN URUÇI(U16)

si dhe

Shahistet: JONA REÇICA (U14)
RINESA SARAÇI (U18)

Kampionati do të zhvillohet nga data 05-15 Nentor’22 dhe ju dëshirojmë sukses përfaqësuesve tanë.

Veteranët tanë në vendin e 17-t në Evropë

Përfundon Kampionati i 24-t Evropian për të moshuar në Dresden të Gjermanisë.
Veteranët e Kosovës në debutimin e tyre arijnë rezultat të shkëlqyeshëm duke u
rradhitur në vendin e 17 nga 42 ekipe pjesëmarëse me 10 pikë të fituara.
Rezultatet e repezentacionit tonë të veteranëve ishin:

Xhirro 1. Kosovo – Schach(t)jungs Bannewitz 3 : 1
1.IM Sadiku, Bedri (w) 2206 – Jeute, Peter (s) 1863 ½ – ½
2.FM Xheladini, Mahmut (s) 2201 – Steinbach, Wolfgang (w) 1922 ½ – ½
3.FM Berisha, Enver (w) 2123 – Bussler, Juergen (s) 1881 1 – 0
4.Bujupi, Fatmir (s) 2026 – Koehn, Walter (w) 1759 1 – 0

Xhirro 2. England 65 – 1 – Kosovo 2½:1½
1.IM Large, Peter G (w) 2257 – IM Sadiku, Bedri (s) 2206 1 – 0
2.IM Martin, Andrew D (s) 2359 – FM Xheladini, Mahmut (w) 2201 ½ – ½
3.IM Povah, Nigel E (w) 2205 – FM Berisha, Enver (s) 2123 1 – 0
4.FM Britton, Richard L (s) 2132 – Bujupi, Fatmir (w) 2026 0 – 1

Xhirro 3. Kosovo – Ireland 1 3 : 1
1.IM Sadiku, Bedri (w) 2206 – IM Orr, Mark J L (s) 2088 0 – 1
2.FM Xheladini, Mahmut (s) 2201 – CM Harding, Tim D (w) 1955 1 – 0
3.FM Berisha, Enver (w) 2123 – O`Connor, Eddie (s) 1956 1 – 0
4.Bujupi, Fatmir (s) 2026 – James, Kevin (w) 1790 1 – 0

Xhirro 4. Germany 1 – Kosovo 3 : 1
1.GM Paehtz, Thomas (w) 2345 – IM Sadiku, Bedri (s) 2206 ½ – ½
2.IM Brueggemann, Joachim (s)2310 – FM Xheladini, Mahmut (w) 2201 ½ – ½
3.FM Kiefer, Gerhard (w) 2222 – FM Berisha, Enver (s) 2123 1 – 0
4.FM Buchal, Stephan (s) 2245 – Bujupi, Fatmir (w) 2026 1 – 0

Xhirro 5. Kosovo – England 65 – 2 3 : 1
1.IM Sadiku, Bedri (w) 2206 – Orton, Stephen L A (s) 2107 ½ – ½
2.FM Xheladini, Mahmut (s) 2201 – Reynolds, D Ian W (w) 2006 1 – 0
3.FM Berisha, Enver (w) 2123 – Tucker, David S (s) 1898 1 – 0
4.Bujupi, Fatmir (s) 2026 – Scowen, Roger S (w) 1833 ½ – ½

Xhirro 6. SC Kreuzberg Berlin – Kosovo 2 : 2
1.IM Glienke, Manfred,Dr.(w) 2203 – IM Sadiku, Bedri (s) 2206 ½ – ½
2.FM Rahls, Peter (s) 2223 – FM Xheladini, Mahmut (w) 2201 ½ – ½
3.Sprotte, Norbert (w) 2161 – FM Berisha, Enver (s) 2123 ½ – ½
4.Steiger, Michael (s) 2009 – Bujupi, Fatmir (w) 2026 ½ – ½

Xhirro 7. Kosovo – SK 2012, Danmark 3 : 1
1.IM Sadiku, Bedri (w) 2206 – Thuesen, Mogens (s) 2204 0 – 1
2.FM Xheladini, Mahmut (s) 2201 – Kolbak, Jens (w) 2175 1 – 0
3.FM Berisha, Enver (w) 2123 – Holst, Per (s) 2075 1 – 0
4.Bujupi, Fatmir (s) 2026 – Andersson, Finn (w) 1712 1 – 0

Xhirro 8. Kosovo – Finland 65 ½ :3½
1.IM Sadiku, Bedri (w) 2206 – GM Westerinen, Heikki M.J. 2243 0 – 1
2.FM Xheladini, Mahmut (s) 2201 – IM Binham, Timothy F. (w) 2285 0 – 1
3.FM Berisha, Enver (w) 2123 – Tuomala, Timo (s) 2162 0 – 1
4.Bujupi, Fatmir (s) 2026 – Hietala, Pekka (w) 1955 ½ – ½

Xhirro 9. Belgium 1 – Kosovo 2 : 2
1.IM Rooze, Jan (w) 2252 – IM Sadiku, Bedri (s) 2206 1 – 0
2.FM Meulders, Richard (s) 2220 – FM Xheladini, Mahmut (w) 2201 ½ – ½
3.Luminet, Denis (w) 2135 – FM Berisha, Enver (s) 2123 ½ – ½
4.Van de Wynkele, Herman (s) 2033 – Bujupi, Fatmir (w) 2026 0 – 1

Tabela perfundimtare:

Rg. Team ( Points )
1 Lasker Schachstiftung GK (15)
2 Finland 65 (13)
3 Germany 3 (13)
4 Sweden 1 (13)
5 Schweiz (13)
6 SC Kreuzberg Berlin (12)
7 Cercle d’Echecs de Strasbourg (12)
8 England 65 – 1 (11)
9 Germany 2 (11)
10 Germany 1 (11)
11 Belgium 1 (11)
12 Austria 65 (11)
13 Koninklijke DD (11)
14 SV Dresden-Leuben (10)
15 SC Eppingen (10)
16 Schachfreunde Leipzig (10)
17 Kosovo (10)
18 Siebenlehner SV (10)
19 USG Chemnitz (10)
20 Iceland 65 (9)
21 Ireland 1 (9)
22 SV SchwarzWeiß Königsbrück (9)
23 Scotland (8)
24 Sweden 2 (8)
25 England 65 – 2 (8)
26 Ireland 2 (8)
27 Oranje (8)
28 SV TuR Dresden (8)
29 Schach(t)jungs Bannewitz (8)
30 Deutsche Bahn 2 (8)
31 SK 2012, Danmark (7)
32 SV Aufbau Bernburg (7)
33 Germany Women (7)
34 Schwarzwald 65 (7)
35 Turku (7)
36 SV Dresden-Striesen (6)
37 England 65 – 3 (6)
38 SK Heidenau Ü65 (6)
39 BSV Chemie Radebeul 65 (5)
40 USV TU Dresden (5)
41 Randbauern (4)
42 Rochade MV (3)

Përveq suksesit të veteranëve tanë vlenë të ceket edhe fitimi i normës ndërkombëtare (IA) për arbitër të
z.Fadil Pireva e cila njëkohësisht e fuqizon pozicionin e Federatës së Shahut të Kosovës në dhënjen e drejtësisë edhe në garat ndërkombëtare si dhe në organizimin e tyre në të ardhmen.

Kampionati i 24-të Ekipor Evropian për veteranë (65+) 2022

Federata e Shahut e Kosovës për herë të parë në historin e saj me reprezentacionin e veteranëve
përfaqësohet në Kampionatin e 24-t Evropian për të moshuar ( 65+), në Dresden të Republikës së Gjermanisë.
Reprezentacioni ynë prezentohet nga këta shahistë tanë të respektuar:
Tabela 1. ( IM ) Bedri Sadiku
Tabela 2. ( FM ) Mahmut Xheladini
Tabela 3. ( FM ) Enver Berisha
Tabela 4. Fatmir Bujupi

Gjithashtu Kosovën në këtë kampionat e përfaqëson edhe arbitri ynë i shahut z.Fadil Pireva.
Me pjesëmarjen e delegacionit nga Kosova në këtë kampionat, Federata e Shahut e Kosovës bëhet
pjesë e pandashme e shahut Evropian dhe Botëror në të gjitha kategoritë.

Opening An Online Investment Account Faqs

Even though this effectively gives investors exposure to assets like Bitcoin, it is not a recommended way to trade as it is incredibly risky. Circle is a financial services company that makes products using blockchain technology. ACM MEDIA LLC publishes content for educational purposes only, does not offer personalized financial advice, and does not recommend the purchase or sale of any investment. System response and account access times may vary due to a variety of factors, including trading volumes, market conditions, system performance, and other factors. It appears that they are trying to suck out money from their customers for every little thing. Not once in those 2 years did I ask for advice, speak to anyone on the phone, or ask for special services.

Step 2 is pretty straightforward — at some point, your chosen crypto exchange is going to ask you to connect a bank account as your primary payment method. Hand ’em your bank account and routing numbers and you’re good to go. You, like many other crypto investors, may see promise in the versatility of Ethereum over Bitcoin. Plus, investing in multiple cryptos lends a little diversity to your high-risk crypto portfolio. As with all investments, it pays to know what you’re buying. The potential upside may be highly appealing but the risks shouldn’t be ignored. When creating accounts for your digital wallets and currency exchange, use a strong password and two-factor authentication. Although some hot wallet providers offer insurance for large-scale hack attacks, that insurance may not cover one-off cases of unauthorized access to your account. Seven cryptocurrencies including bitcoin, bitcoin cash and ethereum. For investors looking to trade futures contracts, there is a charge of $1.50 per trade.

Brokerages

Bankrate.com does not include all companies or all available products. We recommend using a trusted cryptocurrency exchange that will let you withdraw your Bitcoin, Ethereum, Dogecoin and other assets into cold storage. In our view, eToro is the best and safest in the United States. Another advantage with direct trading in cryptocurrencies is that currencies trade every day of the week. Maintaining independence and editorial freedom is essential to our mission of empowering investor success. We provide a platform for our authors to report on investments fairly, accurately, and from the investor’s point of view. We also respect individual opinions––they represent the unvarnished thinking of our people and exacting analysis of our research processes. The sooner we debunk the myth and come to our senses, the richer our world will be. How to get money from coinbase to wallet where is bitcoin mined let me apologize to other readers for this slightly offtopic comment as i thing it is only remotely related to bitcoin.

 • The more background the exchange requires, the safer your account will be.
 • The brokerage has reposted a February 2019 public service announcement issued by the Financial Industry Regulatory Authority.
 • It’s explained in plain English right on the chart — even the Greek letters in options trading.
 • Traditional brokers have the advantage of offering a wide selection of investible securities, though typically you can’t trade Bitcoin directly, only futures.

Historical and current end-of-day data provided by FACTSET. Real-time last sale data for U.S. stock quotes reflect trades reported through Nasdaq only. Intraday data delayed at least 15 minutes or per exchange requirements. The company was founded on September 13, 2013 and is headquartered in Stamford, CT. Trading foreign exchange on margin carries a high level of risk, as well as its own unique risk factors. Forex investments are subject to counter-party risk, as there is no central clearing organization for these transactions. Please read theForex Risk Disclosurebefore trading this product. The risk of loss in trading futures and forex can be substantial. Clients must consider all relevant risk factors, including their own personal financial situation, before trading.

Digital Events From Quartz At Work

Move money easily between accounts with our Brokerage Cash Services, included with your account. Why you might want to store your ETH in your own wallet? Well, for starters, you don’t control your private keys if you leave your crypto on an exchange like Coinbase. Furthermore, there are a lot of reports of exchanges banning accounts , and this could leave you trapped and unable to access your crypto. Consider fees and risks when investing in any ETF, particularly one focused on a relatively new industry. Plan to enter your name, address, phone number, email, and Social Security number to activate a cryptocurrency account.

Funding your account doesn’t mean you’ve actually purchased Ethereum yet, and like with any investment account you don’t want to leave your uninvested money sitting in your account. To actually invest, you’ll need to purchase Ethereum at this point. How much you invest depends on how much risk you are willing to take, and how long your time horizon is. Ourasset allocation calculatorwill help you align your investing strategy with your risk tolerance. The most important thing, as with any potential investment, is to have a clear idea of the risks you’re taking. You shouldn’t put yourself in a situation where your financial health is dependent on the success of cryptocurrencies. However, if you’re well aware of the risks and you want to give it a shot anyway, you may get lucky. Still, if you’re willing to take a risk and you believe the current Bitcoin price is the low point before an upswing, then by all means give it a try. Bitcoin has now been around for 10 years — longer than many expected it would last.
Interactive Brokers lets you trade four cryptocurrencies directly, including Bitcoin and Ethereum, for one of the lowest commissions in the market. It also allows you to buy Bitcoin futures rather than owning the currency directly. And in this broker’s case, you can also buy futures on the Chicago Mercantile Exchange, with all-in contracts costing $10.02 with five bitcoins per contract. In addition, Interactive Brokers brings its full suite of investment offerings, so you can buy almost anything that trades on an exchange. Traditional brokers have the advantage of offering a wide selection of investible securities, though typically you can’t trade Bitcoin directly, only futures. Read more about Bitcoin Exchange here. And PayPal has also gotten in on the act, allowing U.S. users to buy and sell cryptocurrencies. Another thing that SFOX attempts to solve is the location of where the exchanges exist.

Grayscale Investment Wants Its Largest Bitcoin Trust To Be An Etf A Miscue Briefly Made Its Wish Come True

And while it may not have all of the features and altcoins (non-bitcoin cryptos) of its international parent, it’s a compelling rival to Coinbase in its own right. If you’re looking to invest in cryptocurrency in general, it’s worth remembering that bitcoin isn’t the only option in town. The market value of cryptocurrencies can change substantially from day to day. Here is the current price to buy bitcoin as of Dec. 15, 2021. This is important any time you make financial transactions online.
does etrade sell bitcoin
Then, BTCFX is a way to gain exposure while leaving the heavy lifting to professional investors. DAPP’s 0.50% expense ratio is reasonable in relation to most existing cryptocurrency ETFs. Its press release announcing its OTC availability explained how it works relative to an open-ended mutual fund or ETF. Current holdings include a 49% weighting in BKCH, 26% in Bitcoin futures for January 2022 and 23% in Bitcoin futures for February 2022, with the rest in cash. There’s no specific amount of money you need to buy Bitcoin. Depending on the transaction minimums on the platform you use, you can buy some Bitcoin for $1 or even less. Don’t be put off by the misconception you have to buy a whole Bitcoin — you can spend as much or as little as you choose. In addition to being the best place to buy Bitcoin fast, some of our favorite platforms are offering generous sign-up bonuses.

Morgan outside of its portfolio management role or with the broker-dealer affiliates of J.P. Morgan, which may provide brokerage or other services that pay commissions, fees and other compensation. As more mainstream financial institutions join the crypto wave, they’re gradually sliding bitcoin next to conventional investment vehicles, like stocks and bonds. The cryptocurrency doesn’t pay dividends or coupons, and it will never generate positive cash flows like the companies represented by shares. It doesn’t create, well, anything—except occasional offshoots cryptos, like bitcoin cash.
does etrade sell bitcoin
Everyone has to make their own choice about whether they believe Bitcoin’s price will go “to the moon” or the dumps. If you decide to invest in Bitcoin, invest with caution and avoid putting too much of your net worth into this highly volatile asset. The price rises and falls very quickly and sometimes with little notice. A Twitter message by Elon Musk or a negative message from a government official could be enough to send Bitcoin’s value into a tailspin. Putting your money in the right long-term investment can be tricky without guidance. You can track past earnings moves to compare implied and actual volatility. From here, you can choose the direction and timeframe of your trade using simple categories and build multi-leg chains with a variety of options strategies. It’s explained in plain English right on the chart — even the Greek letters in options trading. In 2017, they accepted 9 donations of cryptocurrency; in 2021, they’ve closed five so far this year, he said.

Investing involves risk including the possible loss of principal. The fees to buy Bitcoin vary from platform to platform. Virtually all exchanges and brokers make money from the “spread,” or the difference in price between what they’ll buy and sell Bitcoin for. On the other hand, transaction fees are zero on some platforms but are significantly higher elsewhere and should definitely be a factor in deciding the best place to buy Bitcoin for you. You can buy and sell Bitcoin, other cryptocurrencies, stocks, and options with no transaction fee. Plus, Robinhood has the best cryptocurrency selection of any platform that isn’t an exchange platform specifically made for cryptocurrency. CoinDesk is an independent operating subsidiary of Digital Currency Group, which invests in cryptocurrencies and blockchain startups. Of the online brokerages and cryptocurrency exchanges that NerdWallet reviews, the following currently offer bitcoin. Robinhoodwas the first mainstream investment broker to offer bitcoin (Robinhood Crypto is available in most, but not all, U.S. states).

Robinhood Stock Looks Like A Buy At $24 – Forbes

Robinhood Stock Looks Like A Buy At $24.

Posted: Fri, 10 Dec 2021 08:00:00 GMT [source]

ProFunds was founded in 1997 with the premise that leverage, when used correctly, can magnify gains. But investors should know that the techniques practiced by its managers are high-risk, high-reward – they’re not for novice investors. The Global X Blockchain ETF (BKCH, $36.81) looks to invest in companies that benefit from the global blockchain solutions market, which IDC believes could surpass $19 billion by 2024. If you have real conviction in the cryptocurrency movement, BITQ is one of the best equity ETFs you can use to express it.
Topics range from remote teams to the science of decision-making and how to build an antiracist company. Your membership supports our mission to make business better as our team of journalists provide insightful analysis of the global economy and helps you discover new approaches to business. Volatility, insurance and security issues remain roadblocks to bringing traditional investors aboard. The increase in net assets resulted from Bitcoin price appreciation, as well as the contribution of roughly 353,650 Bitcoin. The fact that Bitcoin frequently spikes before suffering brutal reversals underscores the volatility of the digital currency.
ETH to BTC
When purchases are made, PayPal will convert the cryptocurrency into the relevant national currency. This means merchants will never actually be paid in crypto coins. Earlier this year, Morgan Stanley announced it was going to permit wealthy clients to use three funds that allow ownership of Bitcoin. This was another sign that the cryptocurrency is finding mainstream acceptance. But he has since reversed himself again, and said his company will “most likely” resume accepting Bitcoin payments once the mining rate for the cryptocurrency reaches 50% renewables. The move led to the price of the cryptocurrency spiking to a record high. It has also sparked speculation over whether other major companies will follow Tesla’s lead.

What cryptocurrency is available on Etrade?

E*TRADE Financial Corp. (ETFC) is reportedly preparing to enter the cryptocurrency world with plans to allow customers to trade popular coins such as Bitcoin and Ethereum on its platform.

They are using bad information in compiling their report. I’m taking a day off writing today, but expect to pass the halfway mark on Merchant Princes 8 some time on Saturday. Trying to switch the block validation algorithm so that, say, a fixed reward occurs forever requires the cooperation of a “significant” pool of miners. I think the main problem for it will be that states are likely to outlaw exchange between it and their currencies, like China did. Nobody would fall for this – especially not you clever bitcoin folk! Gox , tradeallcrypto , and the various wallets and exchanges that have been hacked. Iota and RaiBlocks use something different than the blockchain to make each user a miner by requiring each transaction to verify other transactions which prevents transaction fees. However, this app merely shares information about the different prices on different exchanges. It does not allow someone to actually buy or sell bitcoin.

To liquidate the holdings, National Philanthropic Trust trades on several exchanges, including tradeallcrypto, Coinbase, Circle Financial, and Genesis. Nusbaum developed a process for accepting cryptocurrency by accepting it via two digital “wallets” called Trezor and Ledger, two widely-used hardware wallets. A “virtual currency” question on page 1 of the 1040 “is intentionally obvious. Facebook-backed cryptocurrency Libra has been rebranded “Diem” in an effort to gain regulatory approval.

That’s good, because XBTF – like the other Bitcoin-linked ETFs that have launched over the past couple months – invests in Bitcoin futures listed on the CME. “Futures-based products do not necessarily replicate the performance of the underlying market and incur costs as the asset manager rolls forward the contracts it uses,” Rosenbluth says. Treasury Bills and Repurchase Agreements as short-term investment vehicles for cash positions, and it can also use leverage. The futures contracts that BITO invests in are regulated by the Commodity Futures Trading Commission. These contracts are only traded on the Chicago Mercantile Exchange and are subject to the rules of the CME. We’re firm believers in the Golden Rule, which is why editorial opinions are ours alone and have not been previously reviewed, approved, or endorsed by included advertisers. The Ascent does not cover all offers on the market.

MUAJI I SHAHUT

Gjatö muajit tetor, shahu kosovar do tö jetë mjaft aktiv si në arenën ndërkombëtare ashtu edhe në atë vendore.

Sot në Cetinje të Malit të Zi fillon Kampionati Individual Ballkanik për grupmosha të reja, në të cilën përpos vendeve të rajoonit merr pjesë edhe Kosova me 12 shahistë dhe shahiste që është një numër rekord i pjesëmarrësve në Kosovën e pasluftës.

Më 02 tetor në Mayrhofen të Austrisë starton Kupa Evropiane e Klubeve në të cilën Kosova përfaqësohet me dy klubet më të mira në Kosovë për momentin, Dardania dhe Drejtësia. Kjo garë do të hyjë në historinë e shahut evropian si gara më masive me gjithsejt 87 klube, edhepse sivjet në konkurencën e meshkujve po mungojnë klubet nga top vendet e shahut Rusia, Armenia, Gjeorgjia dhe Bellorusia si dhe ato të Serbisë, Bullgarisë, Greqisë, Malit të Zi. Maqedonisë etj.

Më 15 tetor fillon Kampionati ekipor i Kosovës për femra, në të cilën gjer më tani janë lajmëruar 10 klube për pjesëmarrje.

Më 21 tetor starton turneu ndërkombëtar i shahut Skopje Open 2022. Në këtë turne të tipit të hapur, do të jenë pjesëmarrës edhe shahistët e Kosovës.

Më 26 tetor për herë të parë Kosova do të përfaqësohet në Kampionatin ekipor evropian për veteranë (mbi moshën 65 vjeçare) në Dresden të Gjermanisë. Urojmë që veteranët tonë të udhëhequr nga IM Bedri Sadiku do të debutojnë me sukses dhe do t na gëzojnë me rezulatete të mira.

Më 28 tetor NLB Banka e organizon turnen memorial MUSTAFË IBRAHIMI, turne njëditor në shahun blitz.

Pra muaj mjaft i ngjeshur me aktivitete shahu. I urojmë suksese dhe lojë të mira të gjithë pjesëmarrësve në këto aktivitete.