Turneu i VII-të Memorial i Shahut ”FADIL NIMANI – Komandant Tigri”

Monday, 16 May 2022

Të dielen më 15.05.2022 në një ambient të bukur të restarurant Panorama në Likovë, u mbajt turneu i shtatë memorial i shahut ‘’Fadil Nimani – Komandant Tigri’’ , i organizuar nga klubi i shahut Teuta.

Morën pjesë gjithsejt 101 shahistë nga Maqedonia e Veriut, Kosova, Shqipëria dhe Serbia. Bazuar në FIDE rejtingun ishte lehtë të vërehet se për titullin e më të mirit do të garojnë 5 shahistë prej të cilëve 3 ishin nga Kosova, IM Nderim Saraçi, FM Endrit Uruçi dhe Muhamet Asllani. ndërsa nga Shqipëria IM Llambi Pasko dhe nga Maqedonia FM Dejan Dinev.  Fundi i erdhi ashtu siç ishte paraparë, ndeshjet direkte ndërmjet këtyre shahistëve e përcaktuan kampionin në të cilat Muhamet Asllani doli më i suksesshmi me 7.5 pikë nga 9 ndeshje. Pët të mirë befasoi veterani Sotir Pasku i cili u plasua në vendin e katërt. Veterani më i suksesshëm ishte Hamzë Bimbashi, juniori Valton Xheladini dhe shahisti vendor Lirim Jashari. Befasi e këndshme ishte edhe plasmani i të riut nga Kamenica, Bujar Fetiut në vendin e shtatë.

Tabela dhe rezultatet : http://chess-results.com/tnr637795.aspx?lan=0&art=4