Kampionati Individual i shteteve frankofolëse në shahun rapid – IM Nderim Saraçi i gjashti

Sunday, 20 March 2022

Më 19 – 20 mars 2022 në qytetin e Francës Lion u mbajt Kampionati Individual I shteteve frankofolëse në shahun rapid nëtë cilën morën pjesë 169 shahistë nga 13 shtete, në mesin e të cilëve 8 GM, 11 IM dhe 8 FM. Në mesin e tyre ishin edhe 5 shahistë nga Kosova : IM Nderim Saraçi, FM Murtez Hondozi, FM Afrim Fejzullahu, FM Avni Ermeni dhe Fisnik Lika.Kampionati u luajt në dy faza : Faza kualifikuese prej 10 xhirove dhe faza finale në të cilën u kualifikuan 8 vendet e para nga kualifikuesja.Nderim Saraçi edhepse startoi me një humbje me një seri prej 7 fitore rradhazi dhe dy barazime në dy xhirot e fundit, arriti me 8 pikë të tubuara të plasohet në fazën finale duke u rradhitur në vendin e pestë.Në fazën finale u luajt me sistem eliminues. Nderimi u takua me GM Christian Bauer (2613) kundër të cilit pësoi humbje pasi që iu dasht lojën remit a sakrifikojë për të luajtur për fitore sepse me barazim kualifikohej kundërshtari. Radhitja e finalsitëve ishte : 1. GM Maxime Lagarde2. IM Pierre Laurent-Paoli3. GM Christian Bauer4. GM Alexandre Dgebuadze5. IM Yohan Benitah6. IM Nderim Saraci7. GM Gabriel Flom8. IM Anatole VlachosNdërsa shahistët tjerë kosovarë u radhitën në vendet :Murtez Hondozi 23, Avni Ermeni 39, Afrim Fejzullahu 55 dhe Fisnik Lika 65.Nderimit i urojmë suksese ndërsa shahistët tjerë i falënderojmë që na përfaqësuan denjësisht dhe në një numër aq të madh.

Kampionati boteror ne blitz dhe rapid
Saturday, 24 December 2022
Kampionati Evropian ne blitz dhe rapid
Tuesday, 20 December 2022