Starton Olimpiada e Shahut ne Chennai te Indise

Saturday, 30 July 2022

Federata e Shahut e Kosovës e bën hapin historik me pjesëmarrjen e saj në ngjarjen më të madhe të shahut në bote në vendin i sili deri tani i ka refuzuar të gjithë sportistët kosovarë .

Olimpiada e 44-t e shahut e cila këtë vitë po mbahet në Chennai të Indisë nga data 28.07.2022-10.08.2022, si pjesemarrëse të saj e ka edhe Federaten e Shahut të Kosovës ne mesin e 188-shteteve pjesëmarrëse.

Njarja më e madhe sportive në fushen e lojës se shahut po zhvillohet në shtetin e Indisë dhe Federata e Shahut e Kosovës bëri hapin historik për vendin e saj e siguroi pjesëmarrjen e kombëtares së Kosovës të meshkujve dhe femrave me të drejta të plota në këtë ngjarje sportive, një gjë e cila ka qenë e pamundur deri tani të bëhet nga cili do sport i yni i cili ka tentuar të bëjë gara në teritorin e Indisë.

Kjo tregon se sporti është mbi të gjitha barierat politike si dhe vulneti për pjesëmarje është fuqia më e madhe .