Rinesa Saraçi, e 39 në botë

Thursday, 30 November 2023

Në Kampionatin Botëror për të rinj të zhvilluar në Montesilvano të Italisë ku
pjesëmarrës ishin edhe të rinjët nga Kosova në tri kategori ( U14,U16,U18),
Rinesa Saraçi e arinë rezultatin më të mirë për femëra ndonjëhere të aritur
nga shahistet tona të reja, ajo me 6-pikë nga 11-lojë të zhvilluara radhitet
në vendin e 39 në botë nga 86-pjesëmarrëse në kategorinë e saj.
Ky sukses i të rinjëve dhe të rejave tona tregon se shahu tek moshat e reja
ka filluar të zhvillohet dhe të ketë sukses edhe në arenën ndërkombëtare.