KSH”Prizreni” fitues i Kupës ekipore të Kosovës

Monday, 12 December 2022

Përfundojnë garat e Kupës ekipore të Kosovës në shah dhe fitues del KSH”Prizreni”.
Pjesa finale e garës u mbajt me datën 10-11.12.2022, në Pallatin e Rinisë dhe Sportit në Prishtinë
me ç’rast u zhvilluan ndeshje mjaft interesant në mes të ekipeve të Super Ligës:Dardania,Drejtësia,Prizreni dhe Ferizaji.

Në gjysëm-finale u takuan kampioni i Super Ligës KSH”Dardania” dhe KSH”Prizreni”, ku doli fitues ekipi
nga Prizreni me rezultat 3:1 ,ndërsa në meqin tjetër gjysëm-final u takua nën-kampioni KSH”Drejtësia”
dhe KSH”Ferizaji” dhe fitues doli klubi nga Prishtina KSH”Drejtësia” me rezultat identik 1:3.

Meqet finale u zhvilluan të dielen me datën 11.12.2022, dhe ishte luftë e vërtet në tabelen e shahut në mes ekipeve pjesëmarëse ku në fund pas 5-orëve lojë fitues doli KSH”Prizreni” i cili e mundi KSH”Drejtësia” me rezultat 2.5-1.5, ndërsa në meqin tjetër për vendin e trete ishte luftë edhe më e ashpër ku pas lojëve të regullta rezultati ishte i barabartë 2.0-2.0 dhe fituesi u përcaktua në lojën e shahut të shpejtë ( formati blitz) ku fitues doli KSH”Dardania” me rezultat 5.0-3.0.

Radhitja përfundimtare:

  1. KSH”PRIZRENI”
  2. KSH”DREJTËSIA”
  3. KSH”DARDANIA”
  4. KSH”FERIZAJI”

Në përbërjen e ekipit fitues ishin këta shahistë:

  1. Besim Kryeziu
  2. Eldit Saiti
  3. Naim Sahitaj
  4. Valmor Bardhi

Vlenë të përmendet fakti se KSH”Prizreni” e fitoj Kupën e Kosovës pas plotë 20-viteve që tregon
një rikthim të saj në eliten e shahut Kosovarë.