Kampionati Evropian i Kombëtareve 2023

Saturday, 11 November 2023

Kampionati Evropian i Kombëtareve 2023 do të mbahet në Budva të Malit të Zi nga data: 10.11-21.11.2023.
Pjemëmarrëse janë kombëtaret nga 38-shtete Evropiane dhe në mesin e tyre edhe kombëtarja jonë , e cila
këtë vit paraqitet me një kombëtare të përtrirë e përbërë nga këta shahistë:

  1. NDERIM SARAÇI (IM)
  2. ENDRIT URUÇI (FM)
  3. MUHAMET ASLLANI
  4. KORAB SARAÇI (CM)

Në mesin e pjesëmarrëseve të cilët përfaqësojnë komëtaret e tyre janë edhe disa nga shahistët më të mirë
Evropian dhe Botëror duke perfshire shahistin më të mirë në botë No.1 Magnus Carlsen ( NOR), si dhe
Richard Rapport ( ROU),Teimour Radjabov ( AZE),Shakhriyar Mamedyarov(AZE),Vincent Keymer(GER) etj.

Kjo është ngjarja më e madhe Evropiane për shtete pjesëmarrëse dhe reprezentacionit Kosovar i dëshirojmë
sukses dhe paraqitje dinjitoze në këtë garë prestigjioze.